ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА МИ.

В НЕГО ИСКАХ ДА СЪБЕРА ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО ПО КОЕТО СЕ УВЛИЧАМ И ЗАНИМАВАМ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ.

сряда, 23 октомври 2013 г.

торта "Рафаело"

торта "Рафаело"


 Доста време се канех да направя тази върховна вкусотия!
Срещнах всякакви рецепти из нета,но все нещо не ми харесваше!
Накрая комбинирах по моя преценка рецептите и стана вълшебна торта!


 Необходими продукти:
за блата:
5 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно
2 пакетчета ванилия
1 бакпулвер 


 За крема:
Крема:
400 мл.сварено прясно мляко
200 гр.бял шоколад
1 пакетче масло
100гр.заквасена сметана
1-2 с.л.захар по-желание)
1 желатин
100 гр.кокосови стърготини








 Приготвяне:
  Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват на сняг, жълтъците се разбиват със захарта и ванилията до получаване на бяла смес,след това се добавят белтъците като се бърка плавно за да не се пресечат белтъците.
 След като се смесят се добавя брашното с бакпулвера и се бърка отново внимателно до поемане на брашното разделя се на две и се изпича на загрята фурна на 160 градуса блатовете се оставят да изстинат напълно и се разрязват (по желание) .

В  дълбок съд слагаме маслото ,когато започне да се топи се добавят млякото,шоколада,сметаната и захарта.
 Когато се смесят съставките се добавят стърготините и желатина ( предварително разтворен във вода и затоплен) бърка се и се сваля от огъня.
 Оставя се да охлади и да престой в хладилника до необходимата гъстота за крем за тортата . 
 Когато крема е стегнал достатъчно се сглобява тортата блатовете се сиропират с компот (по вкус) и се редят .
 





Украса: 150мл.мляко,1 пакет суха сметана и кокосови стърготини
Сметаната и млякото се разбиват в робот до получаване на желаната гъстота на сметаната





https://www.facebook.com/groups/131301297027797/permalink/216797835144809/?comment_id=216800145144578&offset=0&total_comments=15

Няма коментари:

Публикуване на коментар