ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА МИ.

В НЕГО ИСКАХ ДА СЪБЕРА ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО ПО КОЕТО СЕ УВЛИЧАМ И ЗАНИМАВАМ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ.

сряда, 23 октомври 2013 г.

туршия от карфиол

туршия от карфиол

Приготвянето на туршия е национална традиция.
Това са го правили нашите,родители,баби и пра-баби .
Това правим и ние .
Може да е демоде , но е вкусна зимна салата.
Наскоро правих със зеле и цвекло, сега вече има на пазара карфиол, а аз много го обичам и реших да направя и от него.
До сега не съм правила туршия от карфиол.





Продукти:
за 6 буркана ,които за около 330 мл.

1 голяма глава карфиол
3-4 моркова
4 стръка целина
6 аспирина
6 с.л сол
6 с.л. захар
60 мл.оцет
 по желание може да се добави черен пипер


Приготвяне:

Карфиола се измива и се накъсва на розички.
Моркова се обелва и нарязва,целина също.
В подготвените буркани редуваме карфиол и моркови и целина.
Когато напълним бурканите слагаме във всеки буркан по един аспирин, една с.л.захар.една с.л. сол ,оцет и пълним с вода до горе.
Затваряме бурканите добре , няколко дни под ред е добре да се обръщат за малко.
Съхраняват се на хладно място за около 15-20 дни.
След този период може да се опитат.


Няма коментари:

Публикуване на коментар