ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА МИ.

В НЕГО ИСКАХ ДА СЪБЕРА ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО ПО КОЕТО СЕ УВЛИЧАМ И ЗАНИМАВАМ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ.

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Кашкавалене и сиренени топки

КАШКАВАЛЕНИ И СИРЕНЕНИ ТОПКИ ЗА БИРИЧКА :) 

на Маргарита ДИМИТРОВА ОТ Червен бряг


ПРОДУКТИ:
300 г настърган кашкавал
8 равни с.л брашно
2 яйца
1 кафена лъжичка бакпулвер
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Продуктите омесвам с една ръка до получаване на меко и лепкаво тесто.
Оставям сместа за около 15- 20 минути в хладилника.
 
Топя ръцете си в купичка с вода и оформям топчета с големина на орех.
Пържа топчетата в горещо олио много бързо до получаване на лека златиста  коричка.
Не ги препържвам, за да останат сочни и с приятен кашкавален вкус.
                                                    Ще останете очаровани, вярвам :).
                                                                         20 април 2012 г 
................................................................................................................................................................
На ред са и СИРЕНЕНИТЕ ТОПКИ

Моля, моля, само някой да смее да каже, че не стават ТОПКИ И ОТ СИРЕНЕ :). 

Стават те, стават, и въобще не се лепят. Направих си ги по мое усмотрение като увеличих брашното. Смях се по време на пърженето, защото те самички си се въртяха и обръщаха до пълното им изпържване. Излязоха от ролята на пумпали, когато вече бяха готови :).
Смешни и вкусни топчици :)!

РАЗЛИКАТА е само в това, че вместо 8 с. л. брашно сложих 12, защото все пак сиренето не е с консистенцията на кашкавала и сместа става много по- рядка и лепкава.

Топките правите с МОКРИ, а не просто с влажни ръце.

Не стискате и мачкате, а с енергични движения на ръката, част от сместа, поставена на дланта ви, ще се оформи като топче с идеална форма :).


Няма коментари:

Публикуване на коментар