ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА МИ.

В НЕГО ИСКАХ ДА СЪБЕРА ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО ПО КОЕТО СЕ УВЛИЧАМ И ЗАНИМАВАМ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ.

понеделник, 28 октомври 2013 г.

Кебап върху ориз

Кебап върху ориз

Необходими продукти:
600гр свинско или телешко месо
1 ч.ч. ориз
1 стрък праз лук
2 моркова
2 с.л  доматено пюре 
1 с.л. брашно 
5 с.л. олио 
малка бучка краве масло
дафинов лист
черен пипер на зърна
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки късчета и леко го запържете в сгорещеното олио. Добавете единия морков и бялата част от стръка праз, нарязани на ситно, брашното и доматеното пюре. Разбъркайте добре и добавете чаша топла вода. Добавете няколко зрънца черен пипер и дафиновия лист, посолете и оставете да къкри на тих огън до пълното омекване на месото.
В маслото задушете втория морков и зелената част от стръка праз, отново нарязани на ситно. Измийте добре ориза и го добавете към зеленчуците. Долейте вода спрямо указанията на опаковката за приготвяне на ориза ( в повечето случаи е 1:3, но съм попадала и на 1:2)Добавете няколко зрънца черен пипер, сол на вкус  и поставете във фурната или на котлона при умерена температура докато оризът омекне напълно.
Оформете порциите като в купичка поставите парченца от месото, добавете ориз и притиснете добре. Обърнете купичката в чиния и поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. По желание може да залеете със сос от кебапа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар