ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА МИ.

В НЕГО ИСКАХ ДА СЪБЕРА ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО ПО КОЕТО СЕ УВЛИЧАМ И ЗАНИМАВАМ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ.

понеделник, 28 октомври 2013 г.

рецепта от нета

Чеснови хлебчета

Харесваме комбинацията на хляб и чесън, а свежите подправки се подразбират. Исках да бъде различно от фокача. Идеи и рецепти за чеснови питки има в изобилие, както и предложение почти във всеки блог.
Избрах тази и я препоръчвам:


Чеснови хлебчета


Продукти за 6 хлебчета

3 ч.чаши брашно
2 1/4 ч.л. суха мая
1 ч.чаша хладко мляко
2 с.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
4 с.л. олио

Чеснова паста
2 с.л. масло
2 ск. чесън
1 с.л. магданоз

1 жълтък с 1/2 с.л. вода за намазване

Маята се поръсва със захарта, залива се с топлото мляко и отавя около 15 мин. да се активира.
Пресяват се брашното със солта и към него се прибавя маята. Налива се олиото и замесва меко и еластично тесто. Оставя се да втасва около час на топло място.
Размесва се отново и разделя на 6 части, като всяка се оформя на топка. Оставя се да почива още 10 мин.
Всяка топка се премесва и оформя като елипса.
Тук може да се видят нагледно сръчни похвати.
Отново втасва под фреш фолио за около 30 мин.
За чесновата плънка се пасират скилидките чесън, маслото и магданоза. Може да се използва чудесната идея на Мария за чесново масло.
Фурната се загрява на 175С и поставя съд с гореща вода под скарата.
Втасалите хлебчета се прорязват с остър нож и пълнят с чесновата паста. Намазват се с разбит жълтък и пекат около 20 мин., до зачервяване.


Моят коментар:
Използвах мляко и вода 50:50, защото само мляко прави хлебчета по-меки, а само вода, по-хрупкави.
В рецептата, Garlic Buns се поставя сух магданоз. Използвах пресен, както и стрък пресен чесън.
Сервират се топлички. Много ароматни, пухкави и с коричка.
Предложих ги към сирене в спаначени гнезда.


Опитайте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар