ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА МИ.

В НЕГО ИСКАХ ДА СЪБЕРА ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО ПО КОЕТО СЕ УВЛИЧАМ И ЗАНИМАВАМ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ.

понеделник, 2 декември 2013 г.

Рецепта от нета

Дюнер с пилешко месо

Предлагам ви бързи и много вкусни дюнери.Може да си ги приготвите в момента или предварително .Оставете  ги в хладилник и  ги изпечете на следващия ден.Те станаха любими на мен и моето семейство.Надявам се и вие да ги харесате!



Продукти:

4 листа-Одрински кори
2бр.-пил.паржоли от бутче
1гол.-морков
3бр.-кис.краставички
3стр.-пресен лук
1шепа-замразена царевица
80гр.-кашкавал
1с.л.-олио
1с.л.-соев сос
черен пипер






Бялата част на лука се нарязва на ситно,а моркова на жулиени,пилешкото на малки хапки.
Поставят се в тиган с малко олио и се овкусяват със соев сос и черен пипер.
Задушават се до готовност.Накрая се прибавя царевицата.
Преди да се острани тигана от котлона се поръсва  настъргания кашкавал.
Сместа се оставя да се охлади.
През това време се нарязват киселите краставички на пръчици.
Един върху друг два листа кори и се режат през късата страна на две равни части.
Приготвят се по същия начин още две кори.
Сместа с пилешкото се дели на четири части, за четири дюнера.
На широката част се слагат няколко стръкчета пресен лук и от горе с лъжица се поставя от охладената пилешка смес и няколко кисели краставички./Сместа не се слага до края за да може да се прегъне./
От страни се прегъват корите и се завиват на стегнато руло.
По същия начин се приготвят и останалите 3 дюнера.
На котлон се загрява сух тиган . Дюнерите се изпичат от всички страни като се въртят постоянно.
Да ви е вкусно!





Няма коментари:

Публикуване на коментар