ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА МИ.

В НЕГО ИСКАХ ДА СЪБЕРА ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО ПО КОЕТО СЕ УВЛИЧАМ И ЗАНИМАВАМ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ.

вторник, 5 април 2011 г.


125 гр затоплено прясно мляко
50гр.разстопено масло/25гр мас +25 гр масло/
50гр.олио
3 яйца + 1 белтък
160гр.захар + 1 супена лъжица подсладител
1/2чаена лъжица сол
650гр.брашно
1 и 1/2 суха мая на д-р Йоткер/общо 11 грама/
1 ванилия
кората на 1 лимон и 1/2 портакал настъргани на ситно ренде

За пълнежа локум,стафиди /накистнати за 10 тина минути в топла вода /орехи

Меся във фурната за хляб, но преди това разбивам яйцата и половината от захарта с миксер на пухкава пяна.Другата част от захарта разтопявам в затопленото мляко.Целта е да не остават крестали.Всички течни съставки и солта слагам в контейнерчето,накрая брашното и последно сухата май.На програма месене и втасване.След това изваждам ,разделям на три топки.Разтеглям на кръг ,слагам от пълнежа,навивам на руло и сплитам.Поставям във формата за кекс,предварително подмазана и набрашнене.Включвам печката на 50 градуса и поставям да втаса още веднъж за около 30 минути.Изваждам от фурната и я включвам на 220 градуса.Намазвам с разбит жълтък с 1 с.лъжица прясно мляко,поръсвам със захар и го слагам да се пече в незагрятата фурна.
Да Ви е сладко

Няма коментари:

Публикуване на коментар