ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА МИ.

В НЕГО ИСКАХ ДА СЪБЕРА ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО ПО КОЕТО СЕ УВЛИЧАМ И ЗАНИМАВАМ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ.

вторник, 5 април 2011 г.



1 пакет,готови блатове/добуш/
2 готови рола с някъкъв пълнеж/ако ми се види че тортата ще стане не достатъчно висока слагам и един ред бишкоти-потопени за малко в подсладено,топло прясно мляко
Крем:
0,500 гр прясно мляко
4супени лъжици пълни захар
3 супени лъжици брашно
1ванилия
65гр. масло
2 яйца
1/2п стафиди/накисвам ги за 10 минути в топла вода/
100гр.едро смлени орехи
1п желатин/накисва се в 5-6 с.лъжици студена вода да набъбне и след това го слагама на водна баня докато се получи прозрачна течност без да завира/


Разбиваме брашното с 250гр. студено мляко
2 жълтъка разбиваме със захарта , прибавяме към останалите 250 гр.студено мляко и слагаме да го варим.Малко преди да заври прибавями и брашнената смес.Бъркаме енергично до сгъстяване.Сваляме от котлона,прибавяме маслото и ванилията и разбъркваме докато се стопи маслото.
Разбиваме 2 та белтъка с 1 с.л.захар на твърд сняг и прибавяме към изстиналия крем /лъжица по лъжица до пълното усвояване на белтъците/
Прибавяме и охладения желатин,стафидите и орехите.
Започвме реденето на тортата като отдолу слагаме блат и крем
След това ред рула и крем
Третия ред завършвам с блат и леко го сиропирам

За шоколадовата глазура
200гр.натурален шоколад /или ковертюр/
200тр течна сладкарска сметана
4супени лъжици олио
На водна баня на слаб огън разтопявам шоколада и течната сметана/не се бие/
след разтапянето на шоколада се добавя олиото и сае бърка докато се усвои.С топлата шоколадова глазура заливаме тортата.

Украсата е по желание

Няма коментари:

Публикуване на коментар