РЯЗАНА ТУРШИЙКА ПО РЕЦЕПТАТА НА КИСЕЛИТЕ КРАСТАВИЧКИ
Направих 4 буркана за проба.
Нарязах
зеленчуците / ЗЕЛЕ, МОРКОВИ, ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ, КРАСТАВИЧКИ/ и ги притъпках
в буркани като на едните добавих листа целина, а на другите- нарязан
копър / като за проба тази година/.
Налях
вода в бурканите/ за да премеря количеството и/, изсипах я обратно в
тенджера , сложих я да кипне и за 1 буркан си определих оцет до резката,
1 с. л. сол и 2 с. л. захар.
Сложих
тези неща във водата, оставих всичко да кипне, отстраних от котлона и в
горещата марината изсипах пакетче с натриев бензоат на д- р Йоткер.
Залях зеленчуците с горещата смес и затворих добре капачките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар