МАРИНОВАНИ ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С МОРКОВИ
" Стоте чушки".
на маргарита димитрова от червен бряг
ПРОДУКТИ:
10 кг добре узрели
месести червени чушки
няколко моркова
чесън
целина
магданоз
75- 80 г сол
150 г захар
1 и 1/ 2 ч. ч. олио
1 непълна ч. ч. оцет
сокът от чушките,
който се отделя след тяхното печене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките се почистват
от семенната част и се изпичат добре. Завръзват се в найлонова торбичка и се
оставят така до тяхното охлаждане толкова, че да могат да се белят. Вече готови
те се нареждат в голям съд. Морковите се почистват , нарязват на кръгчета и се
слагат при тях. Нарязаните чесън, целина и магданоз- също. Добавят се
овкусителите и пиперковия сок и всичко това се разбърква добре.
Оставят се да престоят така в продължение на 2
часа.
Разбъркват се 3- 4
пъти до пълното овкусяване на зеленчуците.
Чушките се редят
плътно в буркани и се доливат с ароматния сос, който остава в съда.
Стерилизират се само 5
минути за затваряне на капачката.
........................
Могат да се приготвят и без моркови, това решете вие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар