ЛЕКА ХРУПКАВА СТЕРИЛИЗИРАНА ТУРШИЙКА
ТАЗИ ТУРШИЙКА СЪМ Я ИЗПРОБВАЛА,И ЩЕ Я ПРАВЯ ВСЯКА ГОДИНА ДОКАТО СЪМ ЖИВА
ПРОДУКТИ:
хубав здрав бял кафиол
камби или месести червени чушки
сочни и крехки моркови
корнишони
За маринатата на 1 КОМПОТЕН БУРКАН:
1 равна с. л. сол
30 мл оцет
2 с. л. захар- с връх
копър/ целина, дафинов лист/
черен пипер
вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почиствам , измивам и нарязвам на много едро зеленчуците . Слагам ги в
бурканите без да ги приблъсквам. За всеки буркан съм определила
посоченото количество овкусители.
Затварям с нови капачки и стерилизирам туршията в продължение на не
повече от 5 минути. След около десетина дни е готова за пряка
консумация.
Кратката стерилизация и повечкото захар правят зеленчуците много хрупкави.
....................................................
ТАКА ИЗГЛЕЖДА ДОРИ И ДНЕС ПРЕЗ М. МАРТ 2013 Г :)
ТАКА ИЗГЛЕЖДА ДОРИ И ДНЕС ПРЕЗ М. МАРТ 2013 Г :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар