ТИКВЕН СЛАДКИШ
ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч.ч. настъргана СЛАДКА ТИКВА
1 ч. ч. нарязани орехи
1 каф. л. канела/ дали да сложите или не и колко да е количеството и е въпрос на вкус и личен избор /
2 ванилии
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се настърганата тиква, канелата и ванилиите.
При непрекъснато бъркане се слага брашното с размесения в него бакпулвер.
Накрая се прибавят и орехите.
В СЛАДКИША НЯМА МАЗНИНА, ЗАЩОТО ОРЕХИТЕ СА ПРЕСНИ И ПУСКАТ ДОСТАТЪЧНО!
Сместа се изсипва в намазана с олио и набрашнена тавичка и се пече в загрята на 180 градуса фурна.
Пече се за около 30 минути.
Изпечената
тиквена благина се изважда от фурната, поръсва се с пудра захар и се
оставя да изстине напълно, за да не се вглети при рязането.
Няма коментари:
Публикуване на коментар