КАШКАВАЛЕНИ И СИРЕНЕНИ ТОПКИ ЗА БИРИЧКА :)
на Маргарита ДИМИТРОВА ОТ Червен бряг
ПРОДУКТИ:
300 г настърган кашкавал
8 равни с.л брашно
2 яйца
1 кафена лъжичка бакпулвер
300 г настърган кашкавал
8 равни с.л брашно
2 яйца
1 кафена лъжичка бакпулвер
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Продуктите омесвам с една ръка до получаване на меко и лепкаво тесто.
Продуктите омесвам с една ръка до получаване на меко и лепкаво тесто.
Оставям сместа за около 15- 20 минути в хладилника.
Топя ръцете си в купичка с вода и оформям топчета с големина
на орех.
Пържа топчетата в горещо олио много бързо до получаване на лека
златиста коричка.
Не ги препържвам, за да
останат сочни и с приятен кашкавален вкус.
Ще останете очаровани, вярвам :).20 април 2012 г
................................................................................................................................................................
На ред са и СИРЕНЕНИТЕ ТОПКИ
Няма коментари:
Публикуване на коментар