Шоколадова торта
Необходими продукти 1 пакет готови добуш блатове
2 опаковки бисквите "роден край" с масло или какаови
За крема
1 голяма кутия маскарпоне
1 кафена чаша пудра захар
1/2 кафена чаша прясно мляко
Разбиваме с миксер маскарпонето с пудрата захар и прибавям на малко по малко и прясното мляко,като проверявам гъстотата на крема
За шоколадовата глазура
200 гр.шоколад
200 гр.сметана
4 с.лъжици олио
На водна баня разтопявам шоколада,прибавям олиото и сметаната и бъркам докато се получи гладка шоколадова смес.
Начин на приготвяне
Изсипвам почти половината от крема и с лъжица която потапям в прясно мляко леко размазвам крема.
Поставям втория пакет с бисквитките пак потопени за кратко в подсладеното мляко.
Изсипвам и другата част от крема,като оставям малко за измазване на тортата отгоре.
Слагам и втория блат за тортата-сиропирам и него.
Оставям тортата за няколко часа в хладилника.
Обръщам в подходящ поднос ,махам фолиото и измазвам тортата отгоре.
Заливам я с шоколадовата глазура и украсата е въпрос на въображение.
Няма коментари:
Публикуване на коментар